GROEN-Direkt houdt traditiegetrouw eind augustus haar Najaarsbeurs: dit is de grootste internationale tuinplantenverkoopbeurs in Europa voor de vakhandel.
GROEN-Direkt houdt traditiegetrouw eind augustus haar Najaarsbeurs: dit is de grootste internationale tuinplantenverkoopbeurs in Europa voor de vakhandel. (Foto: GROEN-Direkt)

Speciale editie van Najaarsbeurs: 25-jarig jubileum

HAZERSWOUDE/BOSKOOP - GROEN-Direkt houdt traditiegetrouw eind augustus haar Najaarsbeurs: dit is de grootste internationale tuinplantenverkoopbeurs in Europa voor de vakhandel. Deze editie, die op 25 en 26 augustus gehouden wordt, is een speciale editie omdat het voor het bedrijf de aftrap is van het 25-jarig jubileum.

"Als grootste groene marktplaats van Europa brengt GROEN-Direkt het actuele tuinplanten aanbod van honderden kwekers samen op haar handelsbeurzen en in haar webshop."

"Kwekers kunnen hun producten op één plek presenteren én verkopen aan een groot internationaal vakpubliek. GROEN-Direkt werkt hiervoor samen met meer dan 500 gespecialiseerde kwekers, niet alleen uit de Boskoopse regio, maar uit heel Nederland en ver daarbuiten."

Place to be

"Daarnaast is deze beurs voor kwekers, handelaren en inkopers van tuincentra uit heel Europa dé plek om mensen uit de branche te ontmoeten. Kortom, de GROEN-Direkt Najaarsbeurs is de ‘place to be' voor iedereen die vakmatig bezig is met tuinplanten", aldus het bedrijf.

Monsterpresentatie

Tijdens de Najaarsbeurs worden meer dan 5.500 unieke partijen gepresenteerd en verkocht: fysiek op de beurs en online waarbij GROEN-Direkt alle partijen zelf fotografeert. "Tevens is de Najaarsbeurs de start van de exclusieve voorverkoop van kerstbomen van GROEN-Direkt met een monsterpresentatie van meer dan 2.000 m2 met 120 soort- en maatcombinaties."

Inkopers

"Er is er uitgebreid aandacht voor nieuwe marktintroducties en verkoopconcepten en op het Product Promotie Plein vindt de beursbezoeker meer dan 100 stands van kwekers. Voor de inkopers van tuincentra en handelaren uit heel Europa is de GROEN-Direkt Najaarsbeurs dus hét moment om te zorgen dat hun aanbod voor de consument najaarsproof is."

'Eén plant wordt als beste nieuwigheid van 2021 bekroond'

Elk seizoen worden er nieuwe plantensoorten, de zogenaamde nieuwigheden geïntroduceerd, die GROEN-Direkt onder andere presenteert op de Najaarsbeurs. "Deze editie zal GROEN-Direkt ook als gastheer optreden tijdens de officiële nieuwighedenkeuring van Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij, de organisatie achter Plantarium. Op de eerste beursdag worden alle inzendingen voor de nieuwighedenkeuring gepresenteerd. Onder regie van de deskundige keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) zullen alle inzendingen worden beoordeeld. Op basis van deze beoordelingen zal één plant tijdens de Najaarsbeurs als beste nieuwigheid van 2021 bekroond worden."

Coronamaatregelen

GROEN-Direkt is zich bewust van haar grote verantwoordelijkheid van het organiseren van de Najaarsbeurs ten aanzien van coronamaatregelen, stelt het bedrijf. "Alle nodige maatregelen om zich te confirmeren aan de RIVM-voorschriften worden genomen. Uiteraard houdt GROEN-Direkt alle ontwikkelingen scherp in de gaten en staat de organisatie continu in contact met de lokale instanties. Indien nodig kan de opzet van de beurs gewijzigd worden, hiervoor liggen de scenario's klaar. Voor de bovenstaande informatie geldt dus: onder voorbehoud van wijzigingen."

De GROEN-Direkt Najaarsbeurs is een handelsbeurs en alleen toegankelijk voor professionele inkopers, niet voor consumenten.

Meer informatie over de Najaarsbeurs is te vinden op de website: www.groen-direkt.nl.