Hilde Houtzager strijdt op de one lap (NK Inlineskaten)
Hilde Houtzager strijdt op de one lap (NK Inlineskaten) (Foto: Gé Wijnands)

Helaas geen podiumplek voor Hilde

BOSKOOP/ROTTERDAM- Hilde Houtzager van de Boskoopse IJsclub Otweg heeft vrijdag 6 augustus aan de start gestaan van het de Daikin NK Inlineskaten Weg op de Wieler/Skeelerbaan in Rotterdam. Daar is gestreden om de Nederlandse Titels. Hilde eindigde op de one lap, die ongeveer 430 meteris, op een 14de plaats en op de puntenkoers strandde ze op de 22ste plek.

Zaterdag 7 augustus stond het Daikin NK Inlineskaten Marathon en 100 meter sprint op het programma. Op het NK over 100 meter sprintte Hilde naar de 10de plaats en na 42 kilometer inlineskaten was de 26ste plek voor haar.

Hilde behaalde op zondag 4 juli een tweede plaats in het eindklassement in de categorie senior ladies van het Radboud International Tournament (RIT). Het RIT is een 3-daags inline-speedskating toernooi met zo’n 300 deelnemers op de gecoate piste in Wervershoof en op het wegparcours in Medemblik.

Ze was verder in mei aanwezig bij de officiële start van het wedstrijdseizoen inlineskaten op de piste in Heerenveen. De KNSB had van het ministerie van VWS toestemming gekregen voor het organiseren van topsportevenementen voor inlineskaters. Ze werd uitgenodigd voor de puntenkoers. Dat was een zeer spannende wedstrijd: Hilde ging in ronde 10 (van 50 rondes) onderuit.