Truus Martens (l.) heeft zojuist uit handen van voorzitter Hellen Snoek het afscheidscadeau ontvangen.
Truus Martens (l.) heeft zojuist uit handen van voorzitter Hellen Snoek het afscheidscadeau ontvangen. Foto: Boskoop Creatief

Truus Martens weg bij Boskoop Creatief

Nieuws

BOSKOOP- De open dag van Boskoop Creatief in De Plataan had zaterdag plaats. Na een coronapauze van ruim anderhalf jaar wilde Boskoop Creatief zich opnieuw presenteren aan het publiek. Een belangrijk onderdeel van de dag was het moment dat docent Truus Martens na negentien jaar docent te zijn geweest afscheid nam van Boskoop Creatief.

Inmiddels is haar man gepensioneerd en wil ze, behalve sámen dingen doen, meer tijd uittrekken voor het maken van haar eigen kunst in haar atelier in Alphen. Martens begon bij Boskoop Creatief als docent voor kindergroepen, nadat ze elders in de regio al teken- en schildercursussen had gegeven. Na enige tijd stapte ze over naar teken- en schildercursussen voor volwassenen. Dat ze zo lang de cursussen in Boskoop zou geven had ze zelf niet kunnen denken. Blijkbaar wist ze haar cursistengroepen telkens dermate te boeien dat die haar jaren trouw bleven: elk seizoen van 12 lessen kon ze erop rekenen dat ze weer opnieuw inschreven voor een nieuwe lessencyclus. Martens heeft daar niet alleen door haar kennis en support als docent maar zeker ook door haar belangstelling in ieders persoonlijke verhaal een bindende rol in gespeeld. De groepen van Martens worden vanaf het komende seizoen overgenomen door Hans Verbeek, die al enige jaren docent is bij Boskoop Creatief.

Bij haar afscheid op de Open Dag ontving ze uit handen van Boskoop Creatief voorzitter Hellen Snoek een halssieraad en een ring. De sieraden zijn vervaardigd door collega-kunstenaar Annemarie Bos.

Inmiddels is in De Plataan een infobord te vinden met daarop flyers van álle cursussen en lezingen die Boskoop Creatief gepland heeft en is er een flyer over de komende wedstrijdtentoonstelling.