De e-bike wordt steeds populairder in de regio.
De e-bike wordt steeds populairder in de regio. Foto: archief Morvenna Goudkade

Gratis e-biketraining in de gemeente

ALPHEN AAN DEN RIJN- Een duurzaam, prettig en gezond alternatief voor de auto, motor of scooter, voor langere afstanden kan de e-bike zijn. De gemeente Alphen aan den Rijn vindt het belangrijk dat iedereen zo veilig mogelijk op een e-bike kan fietsen.

Tijdens de Europese Duurzame Mobiliteitsweek houdt de gemeente daarom op woensdag 22 september een gratis e-biketraining. Veilig Verkeer Nederland verzorgt samen met onder andere Fietsenwinkel Gek van Fietsen de training op locatie bij Fietstoerclub Avanti.

Twee onderdelen

Tijdens de training krijgt u informatie over veilig en prettig fietsen op een e-bike. De cursus is bedoeld voor gebruikers of toekomstige gebruikers van een e-bike. De cursus bestaat uit twee onderdelen:

Theorie: opfrissen verkeersregels, eigenschappen van de elektrische fiets, verschillende types elektrische fietsen, kwetsbaarheid van de gebruiker, veilig gebruikPraktijk: u rijdt op uw eigen e-bike of testfiets een kort parcours om te oefenen en ervaring op te doen met het rijden op een e-bike. Op het parcours kunt u oefenen met opstappen, bochten rijden, links- en rechts afslaan, slalom, rem/noodstop en evenwicht.

Beschikbaar

Heeft u nog geen e-bike? Geen probleem. Gek van Fietsen stelt voor deze cursus enkele testfietsen beschikbaar. Dit kunt u aangeven bij het aanmelden. 

De e-biketraining is op het terrein van Fietstoerclub Avanti. De club is gevestigd aan de Amerikalaan 163 in Alphen aan den Rijn.

U kunt de training volgen in de ochtend van 9.00 tot 12.00 uur of in de middag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het volgen van de training is gratis.

Meld u aan voor de training door een e-mail te sturen naar vvnalphenaandenrijn.nl@gmail.com of via 06-24902901. Vermeld hierbij uw naam, telefoonnummer, of u met uw eigen e-bike wilt deelnemen of gebruik wilt maken van een testfiets en uw voorkeur voor de ochtend, middag of geen voorkeur.