De Fladderaars gaan zaterdag 11 september speuren naar sporen en ze gaan op zoek naar nesten.
De Fladderaars gaan zaterdag 11 september speuren naar sporen en ze gaan op zoek naar nesten. ((Foto: Maurice Noordermeer))

Speuren, sporen en spotten met IVN jeugdgroep

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zoek en vind jij ook van alles in de natuur? Ben jij ook een echte speurder? Zaterdag 11 september gaan de Fladderaars, de IVN jeugdgroep van 8-12 jaar, speuren naar sporen.

“Want wist je dat je aan de vraatsporen van de vruchten van de hazelaar kan zien wie er graag hazelnoten eten of er zelfs eitjes in leggen?”

“Langs de Kromme Aar gaan we op zoek naar nesten van diverse vogels, veren, poepresten, maar ook nog uitkruiphuidjes van libellen. Soms hebben wij de verrekijkers nodig om de nesten nog beter te kunnen spotten”, aldus de jeugdgroep van IVN Alphen aan den Rijn. 

“Zin om mee te doen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar fladderaars.vlinders@gmail.com.” Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 11 september van 9.15 tot 11.45 uur rondom het bezoekerscentrum De Veenweiden aan de Burgemeester Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn en is geschikt voor kinderen van ca. 8 tot 12 jaar.

IVN Alphen aan den Rijn heeft drie jeugdgroepen: de Vlinders voor kinderen van 4 tot 8 jaar, de Fladderaars voor kinderen van 8 tot 12 jaar en de NatureXplorers voor de jeugd van 11/12+. Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/alphen-aan-den-rijn/jeugdjongeren.