Het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk.
Het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk. (Foto: aangeleverd)

Orgeldag met gratis slotconcert

ALPHEN - Op zaterdag 11 september is het niet alleen Open Monumentendag maar het is ook voor de twintigste keer Nationale Orgeldag. Overal in de gemeente Alphen aan den Rijn doen kerken mee met speciale activiteiten

In Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk doen kerken mee die speciale orgel-activiteiten gepland hebben mét veelal de mogelijkheid om zelf eens zo’n majestueus kerkorgel te bespelen. 

Om 16.00 uur is het gratis OMD-slotconcert in de Alphense Adventskerk op het Steinmeyer-orgel uit 1922 door stadsorganist Simon Stelling. "Kom op tijd in verband met de coronamaatregelen", aldus de organisatie.

In het Floragebouw in Boskoop zijn demonstraties met het VARA-theaterorgel

In Boskoop kunnen bezoekers het VARA-theaterorgel (Standaart, 1932) horen en zien waarop Cor Steyn vroeger veel speelde in het televisieprogramma met Dorus. Dit orgel bevindt zich in het Floragebouw aan de Parklaan 2 in Boskoop. De demonstraties zijn tussen 10.00 en 12.00 uur.

Meer informatie

Meer informatie over de Nationale Orgeldag in de gemeente Alphen aan den Rijn is te vinden in het OMD-programmaboekje (op alle verspreidingsadressen in de regio). 

Ook is via deze websites: www.openmonumentendagalphenaandenrijn.nl en www.nationaleorgeldag.nl meer informatie te vinden.