Postzegelverzamelaars kunnen zaterdag 18 september weer postzegels ruilen in Boskoop.
Postzegelverzamelaars kunnen zaterdag 18 september weer postzegels ruilen in Boskoop. (Foto: NVPV Boskoop)

Boskoopse postzegelbeurs staat voor de deur

BOSKOOP - De Boskoopse Postzegelvereniging, de NVPV Boskoop, houdt zaterdag 18 september de postzegelbeurs in het Buurthuis 'De Plataan' aan de Snijdelwijklaan 2 in Boskoop. De beurs begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De entree bedraagt voor bezoekers 1 euro, voor handelaren en ruilers 3 euro per tafel, leden hebben gratis toegang ook de 10 cent hoek is aanwezig.

"Bent u geïnteresseerd? Kom gerust eens langs. Voor meer informatie kunt u de heer J. de Zwijger contacten: tel. 0182-616946, e-mail: jandezwijger@telfort.nl." Meer informatie is ook te vinden op de website www.nvpvboskoop.nl. De volgende beurs vindt plaats op 16 oktober zelfde tijd en locatie, die direct naast NS-station Snijdelwijk is gevestigd.

In het jaar 1848 kwamen in Engeland de eerste postzegels op de markt. Later volgden andere landen waaronder ook Nederland. Daarbij trokken de postzegels steeds meer de aandacht: men ging de zegels afweken en probeerden met elkaar de dubbele zegels te ruilen. Dat verzamelen werd in de loop der tijd steeds sterker, waardoor een paar heren in 1926 besloten om ook in Boskoop een postzegelvereniging op te richten. Dat was een schot in de roos, want nieuwe leden stroomden toe. En tot op de dag van vandaag mag deze vereniging zich op een grote belangstelling verheugen.