Samen praten over ouder met problemen

ALPHEN/NIEUWKOOP - Een ouder met problemen hebben is lastig. Bijvoorbeeld als een van je ouders een psychisch probleem heeft, of verslaafd is. Moet je helpen? En hoe dan? En betekent het dat jij later ook problemen krijgt? "Als je wilt kun je dit soort vragen stellen in de KOPP-groep voor jongeren in onder meer Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop."

De KOPP-groep is een gratis cursus voor jongeren tussen de 8 en 23 jaar. "Eigenlijk heet het de KOPP/KOV-cursus, de Kinderen-van-Ouders-met-Psychische-Problemen en Kinderen-van-Ouders-met-Verslavingsproblematiek-cursus. Wij noemen het liever de KOPP-groep", aldus GGZ Rivierduinen.

"Tijdens de KOPP-groep leer je wat de ziekte van je ouder inhoudt. En hoe je ermee om kan gaan. Dat leer je van ons, maar ook van jongeren in een vergelijkbare situatie. Door ervaringen uit te wisselen kom je er achter dat je niet alleen bent."

'Je leert wat de ziekte van je ouder inhoudt'

De KOPP-groep begint in het najaar. Er zijn zes bijeenkomsten, van 15.30 tot 17.00 uur bij GGZ Rivierduinen. 

De groep is er voor jongeren uit de regio’s Katwijk, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Gouda en Leiden. Meedoen aan de KOPP-groep is gratis. 

Aanmelden

"Je kunt jezelf aanmelden, maar ook ouders of verwijzers kunnen iemand aanmelden", aldus GGZ Rivierduinen. 

Kijk voor meer informatie op www.rivierduinen.nl/agenda of mail preventie.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl.