Floreant in actie tegen Steeds Hooger uit Delfshaven.
Floreant in actie tegen Steeds Hooger uit Delfshaven. (Foto: BGC Floreant)

Floreant VR1 wint, maar uitgeschakeld in beker

BOSKOOP - Floreant VR1 speelde zondag thuis de derde bekerwedstrijd tegen Steeds Hooger VR1 uit Delfshaven. Floreant moest deze wedstrijd met ruime cijfers winnen om door te gaan in de beker.

Na ongeveer 10 minuten spelen werd Kim de Roos diep gestuurd en schoot hard over de keepster van Steeds Hooger 1-0. Dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het middenveld van Floreant was zoekende, waardoor Steeds Hooger vaak met een overtal voor de verdediging van Floreant stond. Dit resulteerde in de 17e minuut tot een 0-1 achterstand. Floreant moest zich herpakken, maar er kon af en toe een aanval worden opgezet. Zo kon Kim de Roos na een mooie actie een voorzet geven richting Naomi Seegers in de 5 meter, maar de bal ging naast. De verdediging van Floreant stond sterk met Babs Kooter, Isis Kerger, Nikki van Luijk en Robin van der Pompe, waardoor Steeds Hooger geen grote kansen meer kreeg. Na rust stond Floreant compact. Het middenveld en de aanval konden elkaar steeds beter vinden. De verdediging sloot beter aan. Hierdoor kon Babs Kooter in de 55e minuut onder de bal komen van Puck van Elsen, net vers in het veld gekomen voor Amber van Drunen, en hard uithalen richting de linkerhoek en de 1-1 op het scorebord zette. In de 79e minuut werd Iris van der Loo gewisseld voor Liz van Reeuwijk. Kort daarna kreeg Babs Kooter die mee naar voren. Ze haalde uit, maar doordat de bal geblokt werd vloog deze omhoog. Marjolein van Beem was alert en schoot de bal het doel in 2-1. Kayleigh Klos kreeg ook een mooie kans, maar de bal belandde in de handen van de keepster. In de 90e minuut schoot Naomi Seegers de definitieve 3-1 binnen. Floreant is op gelijke hoogte in het aantal punten gekomen met EMM'21. EMM'21 heeft een beter doelpuntensaldo waardoor Floreant is uitgeschakeld. Floreant richt zich op de eerste competitiewedstrijd die thuis wordt gespeeld tegen SC Gastel VR1 om 13.00 uur.

Na de rust konden het middenveld en de aanval elkaar steeds beter vinden.