Babs Kooter scoorde de 2-1.
Babs Kooter scoorde de 2-1. Foto: Eline Bekooy

Floreant VR1 wint met 2-1 van Gastel

BOSKOOP- Floreant VR1 heeft zondag de eerste competitiewedstrijd gewonnen van Gastel VR1 met 2-1. Op verzoek van Gastel werd de wedstrijd om 12:00 uur gespeeld op Floreant terrein. Het duel ging erg gelijk op.

Gastel is een fysieke ploeg en kreeg meteen schietkansen. Samar Vonk kon deze eerste doelpogingen tegenhouden. In de 12de minuut scoorde Gastel vanuit de corner via een kopbal bij de eerste paal. Floreant kon een aantal keer vanuit de achterhoede opbouwen en begon druk te zetten op de tegenstander. Dit resulteerde in een corner genomen door Kayleigh Klos waaruit Rosalie Baerwaldt door een prachtige kopbal de bal in het doel kopte. Gastel kreeg veel grote kansen doordat de linksbuiten spits erg snel was en kansen creĆ«erde. De verdediging van Floreant stond sterk met Robin van der Pompe, Isis Kerger, Babs Kooter en Nikki van Luijk.

Scherper

De tweede helft begon Floreant het eerste kwartier scherper en kon zo meer druk zetten. Kim de Roos was inmiddels in het veld gekomen voor Iris van der Loo. Floreant kreeg daarna ook meteen een kans. Kim de Roos werd diep gespeeld en schoot hard op doel. Het werd alleen gepareerd door de keepster van Gastel. Gastel werd sterker en het kreeg veel corners en kansen, maar benutte deze niet. Floreant ging iets anders staan doordat Amber van Drunen werd gewisseld voor Marlene van den Bosch. Marlene van den Bosch kwam in de spits erbij waardoor Rosalie Baerwaldt op het middenveld kwam te staan en Marjolein Kalisvaart linkshalf. Zodoende kon vanaf links een mooie actie worden gemaakt door Marjolein Kalisvaart die kon terugleggen op Kayleigh Klos die net naast het doel schoot.

Het schot was prima maar Samar Vonk redde

Corner

Floreant kreeg in de 85ste minuut een corner die werd genomen door Kim de Roos. Marlene van den Bosch verlengde de bal zodat deze terecht kwam bij Babs Kooter, die vervolgens raak kopte. De 2-1 stond op het scorebord. Gastel ging weer in de aanval en kwam gevaarlijk voor het doel. Floreant kreeg een penalty tegen door het stoppen van deze spits. H maar Samar Vonk redde Floreant door deze bal te stoppen en ook de rebound ging er niet in. Het eindsignaal klonk en de drie punten waren binnen voor de Boskoopse dames.

Volgende week vrij

Volgende week zondag speelt Floreant geen wedstrijd en hebben de dames een teamuitje op de planning. Zondag 10 oktober speelt Floreant opnieuw thuis tegen Gilze VR1 om 13:00 uur.