Juist tijdens de donkere herfstmaanden is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan, volgens het IVN.
Juist tijdens de donkere herfstmaanden is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan, volgens het IVN. (Foto: Natuur Challenge – IVN Nederland)

IVN Alphen doet mee met natuur challenge

ALPHEN AAN DEN RIJN - IVN Alphen aan den Rijn doet mee aan de derde editie van de #2uurnatuur challenge van IVN Natuureducatie en daagt inwoners uit om dat ook te doen. Volgens het IVN zitten we teveel binnen tijdens de herfst en is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan. De uitdaging is om in deze maand elke week 2 uur naar de natuur te gaan. 

Het IVN wil mensen stimuleren om ook in de herfst voldoende naar buiten te gaan, je omgeving te leren kennen en gelijkgestemden te ontmoeten. Om ervoor te zorgen dat de deelnemers ook echt naar buiten gaan krijgen ze elke week een digitaal 'opkontje' in een vorm van een sms. Deelnemers ontvangen ook een e-mail met uitdagingen of herfstactiviteiten die ze in hun eigen omgeving kunnen doen tijdens de twee uur. 

Goed voor gezondheid

Het IVN zegt dat er uit diverse onderzoeken blijkt dat de natuur goed voor de gezondheid is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Zo blijkt natuur goed voor creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming.

Meedoen

Meedoen aan de challenge is voor iedereen gratis en aanmelden kan via: doemee.ivn.nl/aanmelden-2uurnatuur-challenge.