'Nu we er weer meer op uit kunnen, willen we dat iedereen dat kan.'
'Nu we er weer meer op uit kunnen, willen we dat iedereen dat kan.' (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

BOA's krijgen training

"Nu we er weer meer op uit kunnen, willen we dat iedereen dat kan", aldus de gemeente Alphen aan den Rijn. De Week van de Toegankelijkheid, die afgelopen week plaatsvond, is een initiatief van Ieder(in), koepelorganisatie en landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte.

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid werd aandacht gevraagd voor onder andere toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties en festivals.

"In onze gemeente willen we ook dat iedereen mee kan doen en erop uit kan gaan. Dus ook dat bijvoorbeeld iedereen kan winkelen in het centrum van Alphen aan den Rijn", stelt de gemeente. 

Ervaringstraining

Om BOA’s en toezichthouders te laten ervaren waar mensen met een visuele of fysieke beperking mee te maken krijgen, hebben zij een ervaringstraining gekregen van Koninklijke Visio en van Welzorg. 

'Ze hebben ervaren hoe lastig het is als je een visuele beperking hebt en er reclameborden op straat staan'

"Zij hebben ervaren hoe lastig het is als je een visuele beperking hebt en er staan reclameborden midden op straat. Of hoe moeilijk het is als de stoep vol staat met fietsen en jij daar met je rolstoel of rollator langs wilt."

Extra aandacht

"Zij hebben vanaf nu extra aandacht voor deze obstakels. Helpt u ook mee om ons centrum toegankelijk te houden? Let er bij het neerzetten van uw fiets op dat deze niet in de looproute of vóór een afrit staat!"  

Informatie

Meer informatie over Ieder(in) en toegankelijkheid is te vinden op de website: iederin.nl