De pupillen openen traditiegetrouw het schaatsseizoen.
De pupillen openen traditiegetrouw het schaatsseizoen. (Foto: Boskoop IJsclub Otweg)

Pupillen IJsclub Otweg openen schaatsseizoen

BOSKOOP- De pupillen van de Boskoopse IJsclub Otweg hebben onlangs het schaatsseizoen geopend. De club begint het schaatsseizoen altijd met de pupillen die hun eerste rondjes op het ijs schaatsen. Trainers en hulptrainers waren aanwezig voor de eerste schaatstraining van dit seizoen in De Uithof in Den Haag.

"Bij de pupillen wordt het schaatsen spelenderwijs aangeboden: plezier staat voorop. Zij schaatsen in 5 niveaugroepen op de 400 meter baan", meent de club. Na een uur schaatsen waren de pupillen tevreden en ging iedereen weer naar huis, volgens de vereniging. Binnenkort is het de beurt aan de senioren en de junioren om ook op het ijs te gaan. 

Meer informatie

De Stichting Otweg heeft een eigen accommodatie, die is gevestigd aan het Paddegat 1 te Boskoop. De accommodatie bestaat uit een clubhuis, combibaan en omliggende terreinen waarop 's winters een ijsbaan kan worden gemaakt van op dit moment ongeveer 330 meter lengte. Het terrein is sinds 2014 ook geschikt gemaakt voor inlineskate-activiteiten. "IJsclub Otweg stelt zich actief tot doel om een zo groot mogelijke groep schaatsers en schaatssters te laten schaatsen in trainingsgroepen", meent de club. https://ijsclubotweg.nl