Oratoriumkoor Alphen houdt op 2 november een Allerzielenconcert.
Oratoriumkoor Alphen houdt op 2 november een Allerzielenconcert. (Foto: Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn)

Allerzielenconcert door Oratoriumkoor

Nieuws

ALPHEN - Oratoriumkoor Alphen heeft de traditie om op 4 mei van de oneven jaren een Requiem uit te voeren. Door corona ging het concert niet door. Maar nu wordt op dinsdag 2 november een Allerzielenconcert gehouden.

“Op 4 mei zouden wij in lijn met deze traditie het Requiem van Fauré zingen. Door corona kon dat helaas niet doorgaan. Omdat wij dit mooie werk toch ten gehore willen brengen sluiten wij aan bij een andere traditie. Namelijk die van Allerzielen. Allerzielen is een gedenkdag uit de rooms-katholieke traditie. Deze wordt altijd gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen, waarmee deze dag nauw verbonden is. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht. Het Requiem past hier heel goed bij. Aangevuld met Cantique de Jean Racine, eveneens van Fauré, belooft dit op 2 november een mooi concert te worden.”

“Wij prijzen ons gelukkig dat de coronamaatregelen grotendeels opgeheven zijn, waardoor wij als een van de eerste koren weer een volwaardig concert kunnen geven.”

Het concert vindt plaats in de Adventskerk aan de Julianastraat 69 in Alphen aan den Rijn en vindt plaats van 20.00 tot 21.00 uur. De kerk gaat open om 19.15 uur i.v.m. de controle van het corona-toegangsbewijs.

Toegang: 10 euro. Kaartverkoop via leden, aan de kerk en online. Concert volgen via livestream is ook mogelijk. Zie voor meer informatie de website: www.oratoriumkooralphen.nl.