Tijdreis voor jongeren naar 2046: workshops

ALPHEN - Jongeren kunnen op woensdag 27 en vrijdag 29 oktober in Bibliotheek Rijn en Venen gratis meedoen aan twee korte workshops rondom de opening van het kunstwerk De Hoorn Des Tijds. 

Iedereen tussen 12 en 18 jaar kan deelnemen aan de workshops van de Alphense cultuurcoaches, waarin de deelnemers actief en creatief worden uitgedaagd na te denken over een persoonlijke item voor in de Hoorn des Tijd. De Hoorn des Tijds, een kunstwerk van Frits Garenfeld, werd in 1996 geplaatst voor toenmalig Jongerencentrum Madonna (nu: Poppodium MAX) als onderdeel van een project om jongeren te betrekken bij kunst. De jongeren die meededen aan dit project, legden persoonlijke voorwerpen in dit kunstwerk, waarna het voor 25 jaar werd dichtgemaakt. 

Vrijdag 1 oktober werd de Hoorn des Tijds feestelijk opengemaakt door de kunstenaar zelf en de jongeren van toen. De voorwerpen uit het kunstwerk worden de hele maand oktober tentoongesteld in Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn. Kunstenaar Frits Garenfeld roept in samenwerking met Cultuurplatform KHABBAZ jongeren en alle inwoners op om een persoonlijk voorwerp of voorspelling voor 2046 aan de Hoorn toe te vertrouwen. Tot en met 7 november kunnen inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn een capsule ophalen bij de bibliotheek in Alphen centrum. Eind november worden alle capsules feestelijk opgeborgen. De workshops vinden plaats op 27 en 29 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in Bibliotheek Rijn en Venen, vestiging Alphen centrum. Aanmelden voor één van de dagen kan via cultuurcoaches@parkvilla.nl.