Boskoop Creatief start in november een cursus Encaustic Art.
Boskoop Creatief start in november een cursus Encaustic Art. (Foto: Boskoop Creatief)

Korte cursus Encaustic Art bij Boskoop Creatief

BOSKOOP - In november start bij Boskoop Creatief weer een cursus Encaustic Art, schilderen met bijenwas. De cursus wordt gegeven door ervaren docente Annelies Leeflang. Met een klein schilderijzer, gekleurde blokjes bijenwas en speciaal hittebestendig papier maken de deelnemers kleurrijke composities.

"Het schilderijzer, een mini-strijkijzertje, werkt als een soort 'penseel' en helpt bij het bereiken van speciale effecten", legt Boskoop Creatief uit. 

"Dankzij de heldere stap-voor stap uitleg van docente Annelies leert u snel hoe u met het materiaal omgaat en bereikt u al gauw resultaten: kleuren mengen zich onverwacht waarbij verrassende kleuren en vormen ontstaan. Als maker word je gestimuleerd je eigen fantasie op de 'bijenwas-landschappen' los te laten."

'Kleuren mengen zich onverwacht en er ontstaan verrassende vormen'

"Op kleiner formaat kunnen de schilderijtjes dienen als bijzondere (kerst)kaarten", stelt Boskoop Creatief. 

"In de laatste les wordt gewerkt op een klein schilderdoek, waardoor het zich, bijvoorbeeld ingelijst, goed kan lenen als (december)geschenk."

"Voor deze driedelige cursus is schilder- en tekentalent niet nodig."

De cursus wordt gegeven in MFC De Plataan aan de Snijdelwijklaan in Boskoop op dinsdagochtend 2, 9 en 16 november van 9.30 tot 12.00 uur.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Boskoop Creatief: www.boskoopcreatief.nl.

De deelnemers maken kleurrijke composities.