Kleding inleveren bij de Stichting Oost-Europa Boskoop (SOEB) kan iedere maandag.
Kleding inleveren bij de Stichting Oost-Europa Boskoop (SOEB) kan iedere maandag. (Foto: SOEB)

Kleding inleveren voor Roemenië

BOSKOOP - Kleding inleveren voor onder meer Roemeniƫ kan iedere maandag bij de opslagruimte van de Stichting Oost-Europa Boskoop (SOEB), bij de oude gymzaal aan de Von Sieboldstraat in Boskoop. Daar zijn tussen 9.00 en 12.00 uur medewerkers van de SOEB aanwezig.

"We vragen u de goederen - schoon en heel - in gesloten plastic zakken of in dozen aan te leveren."

"Weet u dat een transport 2.500 euro kost? Dat betekent 1 euro per goed gevulde vuilniszak of bananendoos", aldus de Stichting Oost-Europa Boskoop. "Een donatiebus staat klaar."

'Met de opbrengst worden arme gezinnen en ouderen geholpen'

"Wat ontvangen wij graag? Schone en hele kleding, lakens, slopen, dekens, handdoeken, theedoeken en gordijnen zijn heel welkom", aldus de stichting. 

Thuisverpleging

"Daarnaast zijn we voor ons project 'Thuisverpleging' heel blij met incontinentiemateriaal. Op onze website is te lezen wat wij nog meer kunnen gebruiken: www.s-o-e-b.nl."
"Wij steunen de diverse kerken in Osorhei, een dorp in Roemeniƫ. Zij houden verkopingen. Met de opbrengst worden arme gezinnen en ouderen geholpen."
"Een ander gedeelte van de kleding en alle meubels en huisraad gaat naar Caritas, onze partnerorganisatie in Roemeniƫ. Zij exploiteren een kringloopwinkel in de stad Oradea die in een grote behoefte voorziet. Met de opbrengst worden onder andere vier verpleeg- en verzorgingshuizen gerund. Ook voedselprojecten - ondersteuning zoals de voedselbank in Nederland - worden gesteund."