Dorcas Voedselactie vanwege corona aangepast

BENTHUIZEN - Vanwege het oplopende aantal besmettingen en de coronamaatregelen die het kabinet afgelopen dinsdag aankondigde, wordt de Dorcas Voedselactie in Benthuizen aangepast. 

Dorcas vindt het onverantwoord om duizenden vrijwilligers op de been te hebben in supermarkten en kerken. Tijdens de Dorcas Voedselactie wordt er zoveel mogelijk voedsel ingezameld vooral voor ouderen in Oost-Europa.

"De coronacrisis heeft in Oost-Europa voor grote problemen gezorgd. In RoemeniĆ« bijvoorbeeld is het voor Dorcas moeilijk om haar werk te doen. Door meerdere lockdowns is het lastiger om eenzame ouderen te bezoeken. Die staan er vaak alleen voor. Daarom zet Dorcas alles op alles om de landelijke actie op een nieuwe manier vorm te geven", aldus Dorcas. 

'Door meerdere lockdowns is het lastiger om eenzame ouderen te bezoeken'

Ook in 2020 moest de actie op het laatste moment worden omgezet. Zo'n 8.000 Nederlandse vrijwilligers hebben er toen voor gezorgd dat het voedsel lokaal kon worden ingekocht en op tijd bij de mensen is bezorgd. 

Men kan bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door te geven via www.dorcasvoedselactie.nl of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie. 

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar. Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl.