Liesbeth van Bemmel maakt zich hard voor de Green Deal Duurzaam Streekvoedsel.
Liesbeth van Bemmel maakt zich hard voor de Green Deal Duurzaam Streekvoedsel. (Foto: gemeente Alphen aan den Rijn)

Green Deal Streekvoedsel

BENTHUIZEN - Klimaatburgemeester Liesbeth van Bemmel maakt zich hard voor de Green Deal Duurzaam Streekvoedsel. In deze Green Deal wil de klimaatburgemeester de kansen en belangen van duurzame lokale voedselproductie inventariseren en belemmeringen oplossen.

Van Bemmel is samen met haar man eigenaar en oprichter van voedselbos Benthuizen. Vanuit deze rol heeft zij het initiatief genomen voor een Green Deal Duurzaam Streekvoedsel. Afgelopen week was de aftrap op het gemeentehuis in het bijzijn van burgemeester Liesbeth Spies en wethouder duurzaamheid Erik van Zuylen. In deze Green Deal wil de klimaatburgemeester de kansen en belangen van duurzame lokale voedselproductie inventariseren en de belemmeringen waar mogelijk oplossen.
Wethouder Erik van Zuylen juicht het initiatief voor een Green Deal Duurzaam Streekvoedsel van harte toe. Erik van Zuylen: “Met deze Green Deal zetten we gezamenlijk stappen om te komen tot een lokale en breed gedragen duurzame lokale voedselproductie. Een voedselbos draagt immers bij aan het verkleinen van onze CO2 voetafdruk".

De gemeente Alphen aan den Rijn jaagt duurzame voedselproductie aan via Eetbaar Alphen. Zij beschouwt een bewustere omgang met toegankelijk, lokaal voedsel als een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, leefbaarheid en samenleving. Eetbaar Alphen streeft naar meer eetbaar groen in de stad en informeert, stimuleert en ondersteunt initiatieven die hier een positieve bijdrage aan leveren.


Bijeenkomst afgeblazen

ALPHEN - Het bestuur van het Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties (OSO) heeft besloten de geplande seniorenbijeenkomst op woensdagmiddag 17 november niet door te laten gaan. "Het aantal besmettingen neemt ook in onze gemeente fors toe en daarom vindt het bestuur het niet verantwoord om een gezellige bijeenkomst van meer dan honderd senioren in Avifauna te organiseren."