Marije Hijman liep sterk en won het eremetaal bij de dames.
Marije Hijman liep sterk en won het eremetaal bij de dames. (Foto: AV’47 )

600 deelnemers bij 44ste Editie Floracross

BOSKOOP - De 44ste editie van de Floracross vond afgelopen zaterdag plaats. Met enige aanpassingen door corona kon de cross, na het afgelasten van het evenement vorig jaar, toch doorgaan. De openingsklassieker van het crossseizoen werd druk door atleten uit de regio bezocht. In het Bentwoud was een uitdagend parcours uitgezet over gras met modder en plassen zodat de echte crossliefhebbers weer goed aan hun trekken kwamen.

Om 10.30 uur begon de eerste van de meer dan 20 wedstrijden met de allerkleinste pupillen. Van het organiserende AV’47 uit Boskoop vielen meerdere deelnemers in de prijzen. Een prachtige eerste plaats was er, met ruime voorsprong op nummer 2, voor Ise Rijnbeek (meisjes pupillen C). Sofie van Beek snelde naar een nette derde plek bij de meisjes pupillen B. De strijd bij de meisjes junioren C was heel spannend en Sara van der Valk bereikte een prachtige derde plek. Ook Jente Husslage liet zien dat zijn tegenstanders rekening met hem moeten houden. Ook hij finishte als derde in een veld met veertig jongens. Ook was er tussendoor een scholenestafette waarbij de Immanuelschool de snelste was.

Marije Hijman

Bij de dames senioren is de wedstrijd gewonnen door de sterk lopende, Boskoopse en oud-AV’47 lid Marije Hijman. Zij eindigde na 4,5 kilometer ruim voor Evita Hoogeveen van AV’47 die haar krachten in de wedstrijd goed kon verdelen. Geruime tijd liep zij op een vierde plek, maar wist zich met een versnelling naar een tweede plek te lopen. Over dezelfde afstand bereikte Danielle Merbis van AV’47 bij de dames 35+ een derde plaats.

Bij de heren senioren ging de strijd over 9 kilometer. Deze afstand is gewonnen door Nemi Roozemond (DAK). In de categorie 40+ pakte Patrick van Leeuwen sterk lopend een tweede plaats en liet Paul Stolwijk zijn goede vorm zien door in de categorie 50+ als derde te finishen.

De heren 60+ liepen een afstand over 6 kilometer. In deze race was Gabri Hoogeveen de snelste, op de voet gevolgd door Bert Koster (beiden AV'47).

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met maar liefst bijna 600 deelnemers, een prachtig parcours en een leuke sfeer.