Een deel van een dak met zonnepanelen.
Een deel van een dak met zonnepanelen. Foto: archief

Informatieavond ‘Zon-op-Dak’

BOSKOOP- Met het project ‘Zon op Dak Groene Hart’ stimuleert de gemeente Alphen aan den Rijn, in samenwerking met Stichting Greenport Regio Boskoop en LTO Noord, agrarische ondernemers hun daken te benutten voor zonne-energie. Vanavond houden ze een informatiebijeenkomst ‘Zon op Dak’ voor agrarische ondernemers.

Tijdens de bijeenkomst geeft de gemeente u antwoord op al uw vragen. Want waar te beginnen? En wat levert het u precies op? Met zonnepanelen op een dak kan iedereen zijn eigen energie opwekken. Agrarische bedrijven hebben vaak ongebruikte ruimte op hun dak. Het plaatsen van zonnepanelen op agrarische daken biedt daarom veel mogelijkheden. 

"We bieden ook de mogelijkheid om een korte ‘Zon op Dak’-berekening te laten maken voor uw eigen bedrijf of onderneming. Daarvoor is het belangrijk dat u een aantal gegevens meeneemt zoals; uw bestaande aansluiting, uw energieverbruik per jaar, oppervlakte en oriëntatie van het dak en de gemiddelde inkoopprijs van een kWh op dit moment", aldus de gemeente.

De informatiebijeenkomst is in Flora Boskoop aan de Parklaan 4 in Boskoop en start om 19:30 uur. Een coronatoegangsbewijs verplicht.?U kunt zich aanmelden voor de informatieavond op www.greenportboskoop.nl.