Een half jaar geleden hebben 30 collectanten in Boskoop het bedrag opgehaald.
Een half jaar geleden hebben 30 collectanten in Boskoop het bedrag opgehaald. Foto: Archief

Bijna 2.700 euro voor Longfonds in Boskoop

BOSKOOP- De totale opbrengsten van de plaatselijke collecte van het Longfonds in Boskoop is 2685,19 euro. Een half jaar geleden haalden 30 collectanten dat bedrag op met het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat ieder kind vrij kan ademen met gezonde jonge longen, volgens het fonds. Dit jaar was de eerste keer dat collectanten zowel aan de deur met de collectebus als online met de mobiele telefoon konden collecteren.

"Longfonds bedankt alle gulle gevers hartelijk voor hun bijdrage. Dankzij jouw gift en de inzet van collectanten komt een wereld waarin iedereen vrij kan ademen steeds dichterbij. Met de opbrengst van de collecte kan Longfonds investeren in wetenschappelijk onderzoek", meent de fonds. Dit jaar gaat een groot deel van de opbrengst naar het samenwerkingsprogramma ‘Astma voorkomen’ van dr. Hermelijn Smits. Samen met haar internationale team werkt zij aan een behandeling die astma bij kinderen kan voorkomen. "Dat is hard nodig. Want astma is (nu nog) de vaakst voorkomende chronische kinderziekte in Nederland." Het fonds zelf doet wetenschappelijk onderzoek waardoor men steeds beter begrijpt hoe astma en chronische obstructieve longziektes (COPD) ontstaan en wat er kan worden gedaan om het te voorkomen. 

QR-code 

Ook zijn alle collectebussen uitgerust met een iDEAL QR-code die mensen met hun mobiele telefoon konden scannen, zodat ze contactloos konden doneren. iDEAL is de Nederlandse standaard voor online betalingen die bij verschillende banken mogelijk is. Alle giften die via de QR-code binnenkwamen, konden de collectanten direct terugzien op zijn of haar online persoonlijke collectepagina.