Dorpsoverleg ontevreden over besluit

BOSKOOP- "Met verbazing hebben wij kennisgenomen van het advies van de bestuurders (BAG) over het maatregelenpakket voor een beter bereikbaar gebied rondom de Gouwe", schrijft Dorpsoverleg Boskoop in een brief aan het Alphense college en de Provinciale Staten.

"Het advies luidt kortweg: een nieuwe weg van Boskoop west naar N11 W20-3 vervalt, W20-1 en W20-2 verder onderzoeken, een 2de oeververbinding (tunnel of brug) verder onderzoeken, een tunnel(bak) op de N209 verder onderzoeken", vervolgt de organisatie. "Wij zijn teleurgesteld dat beslissingen ten aanzien van het nemen van noodzakelijke maatregelen om het verkeersinfarct in Boskoop (en Hazerswoude) op te lossen, wederom zijn uitgesteld en nader onderzocht dient te worden. Elke dag hebben wij te maken met een stroom auto’s en vrachtauto’s die in Boskoop het dagelijks leven verstikt en de kwaliteit van wonen en leven langs de doorgaande wegen en het centrum ernstig aantast. Dat is overigens al vele jaren het geval.

Forse uitbreiding van de activiteiten op het ITC/PCT terrein, het bouwen van de nieuwe wijken Waterrijk 2 en Florissant wonen, leiden tot nog meer (vracht) verkeer op de Zijde. Voeg daarbij de toename van het vaarverkeer op de Gouwe, de plannen voor het bouwen van een mega distributiecentrum in Alphen aan den Rijn, en het horrorscenario is geschetst.

Vanzelfsprekend zijn er bezwaarmakers die tegen de voorgestelde maatregelen zijn en daarmee het proces tot besluitvorming ingewikkeld maken. Het is ook van groot belang dat voor- en tegenstanders worden gehoord in onze democratie."