Aan het eind van de avond bleek dat er voor het SamenhuiS een bedrag van 3.000 euro was opgehaald.
Aan het eind van de avond bleek dat er voor het SamenhuiS een bedrag van 3.000 euro was opgehaald. Foto: aangeleverd

Lionsclub Alphen steunt SamenhuiS

Nieuws

ALPHEN- De Lionsclub Alphen hield onlangs zijn jaarlijkse mosselevent. Elk jaar kiest de club een goed doel en dit jaar was het SamenhuiS, het inloophuis voor mensen die leven met kanker, het goede doel. In 13 huizen is gekookt voor 10 personen en dat alles was online met elkaar verbonden: een heel creatieve oplossing in deze coronatijd.

 Aan het eind van de avond bleek dat er voor het SamenhuiS een bedrag van 3.000 euro was opgehaald. Donderdagmiddag 18 november kregen ze bezoek van twee leden van de Lionsclub Alphen aan den Rijn, Sjaak van der Vlies en Jeroen van den Berg. Zij kwamen de cheque overhandigen voor het SamenhuiS. “Dat is natuurlijk een fantastische donatie, waar we heel blij mee zijn. De donatie wordt onder meer gebruikt voor creatieve activiteiten en het plaatsen van een schuifdeur naar de keuken in het SamenhuiS.”

Een miljoen

In Nederland leven zo’n 1 miljoen mensen met en na kanker. Dit legt een zware psychische belasting op volwassenen en jongeren die leven met kanker, hun naasten en ook nabestaanden. Daar waar het in het ziekenhuis draait om het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Meer informatie vindt u op www.samenhuis.org.