De stichting Alphen Vitaal bestaat sinds juli 2021 en draait al helemaal mee in de Alphense samenleving.
De stichting Alphen Vitaal bestaat sinds juli 2021 en draait al helemaal mee in de Alphense samenleving. Foto: archief

Alphen Vitaal draait mee

Alphen Vitaal draait mee

ALPHEN AAN DEN RIJN- De stichting Alphen Vitaal bestaat sinds juli 2021 en draait al helemaal mee in de Alphense samenleving. Naast de directeur en alle beweegprofessionals kent Alphen Vitaal  sinds begin deze maand een bestuur. Met vijf onafhankelijke leden, die de directeur faciliteren bij de dagelijkse gang van zaken en extra kracht geven aan de brede maatschappelijke rol. 

De organisatie is nu compleet en klaar om zich vol in te zetten voor een vitaal, fit en gezond Alphen aan den Rijn. Op het vlak van sport, onderwijs, werkgeverschap en maatschappelijke zorg. Volgend jaar staat in het teken van de organisatie verder uitbouwen en stevig te verankeren in de Alphense samenleving.

"Alphen Vitaal wil alle inwoners de kans bieden om vitaal en gezond te worden én te blijven. Hiermee blijft iedereen zo lang mogelijk fit en worden chronische klachten voorkomen", stelt ze. De organisatie bestaat uit een twintigtal beweegprofessionals, die in elke wijk en kern van Alphen 'aantrekkelijke sport- en beweegactiviteiten aanbieden'. "Zo wordt Alphen aan den Rijn die vitale gemeente, waar niet alleen kinderen gezond opgroeien, maar ook volwassenen naast werk en gezin nog sportief zijn, en ouderen fysiek en sociaal actief blijven." Naast de wijkactiviteiten bestaat het aanbod uit speciale arrangementen op en rond school, waaronder clinics en toernooien samen met verenigingen, sport voor inwoners met een beperking of het opzetten van een vitaliteitsprogramma voor lokale werkgevers. Primair is het aanbod afkomstig van lokale sportaanbieders, zowel van sportverenigingen als van ondernemende sportaanbieders. Verenigingen krijgen support bij de ontwikkeling en organisatie van activiteiten binnen het sociaal domein, richting het onderwijs of lokale werkgevers. Alphen Vitaal is daarmee een netwerkorganisatie: de beweegprofessionals vormen in elke wijk of kern de schakel richting de sport en het onderwijs. Alphen Vitaal bundelt in haar aanbod ook de inzet van lokale partners, zoals Thermen2, Beweegpartner, Kwadraat of Participe.