Parochie Sint Jan de Doper houdt Alphacursus

BOSKOOP - "Bent u bevriend of getrouwd met een katholiek, maar zelf niet gedoopt? Of bent u wel gedoopt als baby maar heeft u daarna nooit meer iets geleerd over het christelijk geloof? In parochie Sint Jan de Doper bieden wij de Alphacursus aan: een aantal vormingsbijeenkomsten om God (beter) te leren kennen."

"Deze cursus is uitstekend geschikt voor mensen die vrijblijvend willen kennis maken met het christelijk geloof. Misschien met uw niet-katholieke levenspartner, uw buurman, uw collega, uw vriend(in)", aldus het pastoraal team van parochie Sint Jan de Doper.

'Elke bijeenkomst begint met een warme maaltijd en daarna een inleiding en groepsgesprek'

De Alphacursus bestaat uit tien bijeenkomsten 'in een sfeer van ontmoeting en uitwisseling' op woensdagavonden vanaf januari 2022 en een zaterdag. "Elke bijeenkomst begint met een heerlijke warme maaltijd, vervolgens een inleiding op het thema en tenslotte een groepsgesprek daarover, waarin u zelf met uw vragen en reacties kunt komen. Waar gaat het over? Wie is Jezus? Wat is geloven? Hoe kan je bidden? Wat doet de heilige Geest? Hoe lees je de Bijbel? Wat is de Kerk? Hoe kan je als christen leven? Waar ervaar je God? Deze vragen en meer worden behandeld."

Meer informatie: www.sintjandd.nl/webmagazine. Aanmelden: alphacursus@sintjandd.nl. "Voor de kosten van het eten en het cursusmateriaal wordt per avond een vrijwillige bijdrage gevraagd."