Nog tot 17 januari exposeert kunstenaar Pieter Verkaik in de trapvitrines van Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen.
Nog tot 17 januari exposeert kunstenaar Pieter Verkaik in de trapvitrines van Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. (Foto: PR)

Expositie in Cultuurhuys De Kroon

REGIO/WADDINXVEEN - Nog tot 17 januari 2022 exposeert de Goudse kunstenaar Pieter Verkaik met maskers, beelden en sieraden in de trapvitrines van Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen.

Pieter Verkaik (1963) volgde een opleiding aan de Breston Academie op het gebied van Vormgeving in Metalen en Edelsmeden in Scheveningen.
Op 7-jarige leeftijd bezocht hij een Afrikaans Beeldenmuseum in Amsterdam en sinds die tijd is hij gefascineerd in inheemse culturen en vooral maskers.

Maskers

Maskers zijn volgens Verkaik 'het gezicht van de mensheid'. "Iedereen heeft een eigen masker, waarachter dingen verborgen worden gehouden als kanten van jezelf die je niet graag laat zien. Iedereen heeft dat wel in zijn leven.”

'Nooit stil'

Pieter Verkaik is altijd bezig met zijn kunst. “In mijn hoofd staat het nooit stil”, zegt de kunstenaar. 

De expositie is gratis tijdens de openingsuren van De Kroon te bezichtigen.

Optredens en films

In Cultuurhuys De Kroon vinden de komende dagen verschillende optredens plaats, ook worden er films vertoond. Donderdag 2 december is de film 'The hundred foot journey' te zien, zaterdag 4 december treedt cabaretier Nabil Alouad Ayad op. 

Ode

Woensdag 8 december is de avondfilm 'La ultima primavera' te zien en zaterdag 11 december treedt Niels van der Gulik en band op met een ode aan Ramses Shaffy. 

Alle informatie over deze films en optredens is te vinden op de website van De Kroon: www.cultuurhuysdekroon.nl

Cultuurhuys De Kroon is te vinden aan het Gouweplein 1 in Waddinxveen.