Overheden verlengen samenwerking R-net

ALPHEN/REGIO - Onder andere de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland blijven samenwerken aan de ontwikkeling van R-net, kort voor: Randstad-netwerk.

Economische groei, een groeiende bevolking en een trek naar de stad zorgen voor toenemende drukte in het drukste deel van Nederland: de Randstad. 

Bereikbaar houden

De R-net-verbindingen spelen een belangrijke rol bij het bereikbaar houden van de Randstad, stelt de provincie Zuid-Holland. 

Er zijn op dit moment meer dan negentig rood-grijze bus-, trein-, metro- en tramverbindingen die kernen met elkaar verbinden, waaronder de treinverbinding tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. "Tot en met 2028 zal het netwerk onder de merknaam R-net verder groeien."

Rijtijdwinst

"R-net rijdt frequent over snelle, doorgaande routes, stopt in de regel minder vaak en is aantrekkelijk. Dit levert rijtijdwinst op, verkleint de kans op vertraging, leidt tot grotere betrouwbaarheid en meer reiscomfort", aldus de provincie. "De komende jaren wordt gewerkt aan betere aansluitingen van R-net op vervoerknooppunten, een verdere optimalisatie van overstapmogelijkheden en transport van en naar R-nethaltes."
R-net is een initiatief van de samenwerkende provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, de gemeente Almere, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam. Verschillende vervoerders rijden met R-net. Voor het aanpassen van infrastructuur en haltes werken de initiatiefnemers samen met gemeenten.