De nieuwe dienstregeling van NS is ingegaan.
De nieuwe dienstregeling van NS is ingegaan. (Foto: Marieke Markus)

Nieuwe dienstregeling NS: extra spitstreinen

ALPHEN/REGIO - De nieuwe dienstregeling van NS is afgelopen zondag ingegaan. Dat betekent onder meer dat op het traject tussen Leiden, Alphen aan den Rijn en Utrecht meer treinen in de spits rijden.

De sprinter tussen Leiden en Alphen aan den Rijn rijdt het grootste gedeelte van de dag door naar Woerden en Utrecht. Hierdoor ontstaan vier keer per uur in de spits een directe verbinding tussen Leiden en Utrecht. 

Met twee extra sprinters per uur in en rond de spits (van circa 6.00 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 20.00 uur) wordt de trein voor veel mensen aantrekkelijker, stelde de provincie Zuid-Holland eerder dit jaar.

Om deze extra treinen te kunnen laten rijden, werkten de provincie Zuid-Holland, ProRail en de betrokken gemeentes aan diverse maatregelen rondom het spoor en aan de veiligheid van de verschillende overwegen. 

Met het zetten van een handtekening op een bouwbord bekrachtigden gedeputeerde Frederik Zevenbergen, wethouder Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk en ProRail regiodirecteur Helga Cuijpers eind september de samenwerking. Frederik Zevenbergen, gedeputeerde Zuid-Holland, zei in september: "Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. Reizigers kunnen in en rond de spits vier keer per uur met de trein tussen Leiden en Utrecht reizen. Een logische verhoging van de frequentie, want we praten over het zesde en eerste station van Nederland. Bovendien verbinden we twee universiteitssteden". 

Zevenbergen: "Zuid-Holland blijft investeren in openbaar vervoer. Met als voordeel dat mensen in onze provincie kunnen kiezen hoe ze willen reizen". 

Op verschillende plekken werden overwegen aangepast, waaronder in Bodegraven-Reeuwijk en Woerden. In Alphen aan den Rijn verving ProRail een wissel, zodat treinen sneller het station kunnen in- en uitrijden. Daarnaast werd de treinbeveiliging en stroomvoorziening aangepast en zijn er raildempers op het spoor geplaatst om het geluid van voorbijrijdende treinen te verminderen.

NS plaatst nog wel een kanttekening: "Als gevolg van de coronamaatregelen maken minder mensen gebruik van de trein. De komende periode worden de reizigersaantallen goed in de gaten gehouden en de inzet van treinen hierop afgestemd."