Een impressie van het nieuwe schoolgebouw van het Coenecoop College.
Een impressie van het nieuwe schoolgebouw van het Coenecoop College. (Foto: Coenecoop College)

Nieuwbouw Coenecoop College start in maart

WADDINXVEEN/REGIO - De aanbesteding voor de bouw van de nieuwe huisvesting voor het Coenecoop College is succesvol verlopen. Met de bouw kan in maart 2022 gestart worden. 

De aanbesteding is in drie percelen verlopen; de bouwkundige werkzaamheden, de werktuigbouwkundige installaties en de elektrotechnische installaties. De gunning is definitief en de opdrachtverstrekking is afgerond met de getekende contracten.
De volgende partijen zijn geselecteerd: Middelwatering Bouw uit Rotterdam, Bectro installatietechniek uit Amersfoort en Schulte en Lestraden uit Lisse.

Oplevering

De overdracht van het bouwterrein en de start van de werkzaamheden staat gepland in maart 2022. De oplevering van het gebouw is juni 2023.
Het nieuwe schoolgebouw van 7.400 vierkante meter biedt huisvesting aan 950 leerlingen voor voortgezet onderwijs voor vmbo, mavo, havo en vwo, aldus het Coenecoop College.
De voorzitter van de stichting,  Frank de Wit, is blij met de uitkomst. "Het realiseren van nieuwbouw voor scholen is in deze periode niet vanzelfsprekend. We hebben een goede samenwerking met de gemeente Waddinxveen en een goede bouwbegeleiding van Hevo. Deze stap is belangrijk voor de realisatie van onze nieuwe school. We zijn straks in het nieuwe gebouw nog beter in staat om uitstekend onderwijs te organiseren voor onze leerlingen."

Fijne schooltijd

De rector, Ivor Bergsma, geeft aan uit te kijken naar het in gebruik nemen van het nieuwe gebouw. "Vier jaar geleden kregen we een mooie locatie in Boskoop. Dit schooljaar is de Bouwacademie geopend, de plek waar we ons technisch vmbo praktijkonderwijs geven. En straks hebben we een mooi, modern gebouw aan De Dreef waar veel leerlingen uit het Groene Hart een fijne schooltijd zullen beleven."

Een impressie van de aula.