De heer en mevrouw Van Eijk krijgen uit handen van consulent M. van Musscher als eerste de sleutels van hun woning.
De heer en mevrouw Van Eijk krijgen uit handen van consulent M. van Musscher als eerste de sleutels van hun woning. (Foto: Woonforte)

Huurders NOM-woningen ontvangen sleutels

BOSKOOP - De huurders van de vijftien nieuwe huurwoningen aan de Klaverblad en Beemd in Boskoop ontvingen onlangs hun sleutels. Zij zijn de trotse bewoners van deze NOM-woningen; 'Nul op de meter-woningen'. Het echtpaar Van Eijk kreeg als eerste hun nieuwe huurwoning opgeleverd.

De nieuwe huurders zijn heel blij met de woningen, stelt Woonforte. "De komende tijd kunnen zij gaan verhuizen. Van de vijftien nieuwe huurders laten elf huurders een huurwoning leeg achter. Daarmee komen er in Boskoop weer huurwoningen voor gezinnen (6) en starters (5) beschikbaar. Ondanks dat het een klein nieuwbouwproject is, levert het toch een mooie bijdrage aan de doorstroming in Boskoop." ‘Nul op de meter' betekent dat de bewoners (bijna) niets hoeven te betalen voor het gebruik van de elektriciteit, omdat de woning zelf energie opwekt, aldus Woonforte. 

"Op het dak liggen zonnepanelen. Met de combinatie van deze zonnepanelen en energiezuinige installaties in de woning hebben de bewoners met een gemiddeld energieverbruik een zeer lage energierekening. Naast de energieprestatievergoeding die de bewoners aan de corporatie betalen, zijn er dan bijna geen energieverbruikslasten." Elke woning is goed geïsoleerd en alle ramen hebben drielaags isolatieglas. Er is vloerverwarming en de woningen hebben geen gasaansluiting. In plaats van een cv-ketel hebben de bewoners een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt, aldus Woonforte. Woonforte bouwt de komende tien jaar bijna 2.500 nieuwe woningen. Omdat de corporatie ook woningen vervangt en verkoopt, komen er in totaal 1.271 sociale huurwoningen bij. Een deel daarvan komt ook in Boskoop, in Waterrijk West.