Miranda Koopman: 'Onze ervaren begeleiders hebben de expertise en de kracht om iemand goed te laten landen. '
Miranda Koopman: 'Onze ervaren begeleiders hebben de expertise en de kracht om iemand goed te laten landen. ' (Foto: Loen van Gulick)

Persoonlijke aandacht bij Philadelphia Zorg

Het zijn écht de leukste cliënten, vindt Miranda Koopman, manager Zorg & Begeleiding bij Philadelphia Zorg. “De onbevangenheid is zo mooi. Het is heel puur en rechtstreeks” 

Miranda vervolgt: “Het mooiste aan het werk bij Philadelphia, is dat je het verschil kan maken. Dat kan in grote dingen zitten, maar ook juist in hele kleine dingen. Als je bij het wekken een glimlach op iemands gezicht ziet verschijnen. Of dat je weet wat iemand lekker vindt op brood. Gewoon, dat je er bent voor iemand. Dat je present bent, daar zit het hem in.”

De cliëntengroep bij Philadelphia is breed. Naast de woonlocaties voor bewoners met een verstandelijke beperking zijn er onder andere LVB-locaties, locaties voor intensieve zorg en jeugdlocaties voor de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar. De mate van zelfstandigheid varieert. Het kan zijn dat iemand zelf kookt, of dat de begeleider daarbij ondersteunt. En zo is dat ook met andere activiteiten. De begeleiders helpen waar nodig. “Er zijn cliënten die zelf boodschappen doen. Door daar dan bij te helpen, draag je bij aan een stukje éxtra zelfstandigheid. Ook dan maak je het verschil.”

Rust

Een werkdag van een begeleider bij Philadelphia staat niet in een script beschreven. Er wordt altijd gekeken waar de cliënten behoefte aan hebben. “Wil iemand een wandeling maken, praten of een spelletje doen? Alle dingen die bij het leven horen, daar hebben we aandacht voor. Moet iemand naar de dokter? Dan gaan we natuurlijk mee.” Laatst kwam er een bewoner naar Miranda, die zei: ‘Ik woon hier zo fijn; Het is hier goed geregeld en zo lekker rustig', dat ontroerde Miranda. "Rust ervaren in het wonen, dat is de basis. Dat gun je iedereen. Het is mooi dat onze bewoners dat blijkbaar ook ervaren.”

Expertise

Veel medewerkers van Philadelphia, blijven zich jaren aan de stichting verbinden. Volgens Miranda komt dat doordat het een mensgerichte organisatie is met hart voor de zorg én hart voor de medewerkers. “De medewerkers zijn tevreden. Mensen hebben persoonlijke aandacht voor elkaar. Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We zijn een brede organisatie met veel verschillende woonmogelijkheden en begeleidingsvormen, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken.” Bijkomend voordeel van de jarenlange verbintenis van de werknemers: er is veel expertise om over te brengen op nieuwe collega’s. “Als nieuwe medewerker kom je terecht in een warm bad.”

Meer weten? Kijk op www.werkenvoorphiladelphia.nl