Maak ook jouw eigen TuinTon!
Maak ook jouw eigen TuinTon! (Foto: Gemeente Haarlem)

Duurzame tip: maak je eigen circulaire regenton, de TuinTon

Duurzaam

HAARLEM -  In de stad is vaak weinig plek. Kleine tuinen, slechts een balkon of helemaal niets behalve een stoep voor je deur. Wil je toch tuinieren én slim water opvangen? Dat kan met de TonTuin van WaterLeider. 

De TuinTon is een circulaire regenton met een plantenbak in één. Als het regent vult de buffer zich met water en bij droogte loopt het water via een lont weer naar de plantjes. De TonTuin past op een oppervlakte van 60 bij 60 cm; vier stoeptegels is genoeg. Ideaal voor op het balkon, in een kleine stadstuin of bij een geveltuintje.

Workshops duurzame TuinTon maken 

Natuur- en Milieu Educatie (NME) Haarlem organiseert verschillende workshops om zelf een TuinTon te maken. Zo kun je nog op zaterdag 25 september en zaterdag 30 oktober op verschillende plekken in Haarlem gratis meedoen aan de workshop TonTuin maken. 

Er zijn 10 plekken per workshop beschikbaar. Laat bij je aanmelding weten op welke dag en tijd je mee wil doen. Houd er rekening mee dat je jouw eigen TonTuin kunt vervoeren.

TuinTon maken: data en tijden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar nmeactiviteiten@haarlem.nl.

Veranderend klimaat

Het klimaat verandert snel. Ook in Haarlem merken we steeds meer van de gevolgen. Zo krijgen we steeds vaker te maken met extreme regenbuien. Maar we moeten ons ook voorbereiden op lange periodes van hitte en droogte. Door in en om het huis slimme maatregelen te nemen, kunnen we er samen voor zorgen dat de gevolgen beperkt blijven.