Drie Service Apotheken hebben de krachten gebundeld om samen nog betere zorg en meer service te bieden.
Drie Service Apotheken hebben de krachten gebundeld om samen nog betere zorg en meer service te bieden. (Foto: Pixabay)

Samenwerking Service Apotheken Slotermeer: betere zorg en meer service

NIEUW-WEST - De drie Service Apotheken in de wijk Slotermeer hebben de krachten gebundeld om samen nog betere zorg en meer service te bieden aan alle mensen in de wijk. Daarnaast is onlangs de lancering van de vernieuwde Service Apotheek-app gevierd. Een mooi moment voor een interview met apotheekeigenaar en openbaar apotheker Marcel Kooij. Ook maakt apotheker Linda van den Goor van de gelegenheid gebruik om zich voor te stellen.

Persoonlijke zorg, wat betekent dat voor jullie Service Apotheken? 

Marcel Kooij: “Voor mij gaat het om persoonlijke zorg en persoonlijke service. Persoonlijke zorg betekent in de eerste plaats dat we altijd de persoon willen zien en verder kijken dan het recept. Daarvoor is het belangrijk dat onze klanten ons ook meenemen in hun situatie, ons vertellen over hun wensen. Daarom hebben we aan de balie liever een gesprek, in plaats van eenrichtingsverkeer. Waarom? Omdat wij meedenken: welke medicijnen qua vorm of bijwerkingen passen het best bij de persoon. Als er alternatieven zijn, zoeken we het graag voor je uit. Veel mensen weten dat niet en komen er pas tijdens het gebruik achter dat het middel lastig voor ze is. En dan trekken velen alsnog niet aan de bel en lopen er mee door. Dus ik druk alle lezers op het hart: neem contact met ons op, bespreek bijwerkingen en laat ons weten wat voor jou belangrijk is! Er is niet altijd een alternatief, maar in veel gevallen kan het beter. Denk aan meer overzicht, meer gemak of juist minder hinder door medicijngebruik.”

En hoe zit het met die persoonlijke service?
“Ja, daar ben ik erg trots op. Met de samenwerking tussen Service Apotheek Slotermeer, Confuciusplein en Koning bundelen we ook onze krachten. Dit betekent dat we als apothekers meer ruimte hebben om ons te specialiseren en daarmee betere zorg leveren. Bijvoorbeeld in onze samenwerking met alle huisartsen en andere zorgverleners. Maar het betekent ook de bundeling van onze services: 24 uur per dag toegang tot de afhaalkluis op de Slotermeerlaan 105, bezorging in de hele wijk, open op zaterdagochtend aan de Burgemeester de Vlugtlaan 85. Het maakt niet uit bij welke van de drie apotheken je je inschrijft, je maakt gebruik van de S van Service. Dit pas ook bij ons uitgangspunt: we helpen je zoals jij dat wilt. Ga je op zaterdag naar de markt? Dan loop je op zaterdag net zo makkelijk langs bij Service Apotheek Slotermeer. Heb je nachtdienst of werk je full time? Dan is de afhaalkluis bij Service Apotheek Koning wellicht handiger voor je. En natuurlijk onze online services. Korte vragen stuur je gewoon via de chat op onze website. Ook plan je makkelijk online een afspraak in voor een persoonlijk advies. Het meeste gemak en overzicht biedt onze Service Apotheek-app. Je bestelt eenvoudig herhaalrecepten. De foto’s van maar liefst 2.000 medicijnen maken de app echt gebruiksvriendelijk. Omdat we in de praktijk te vaak zien dat mensen medicijnen door elkaar halen of vergeten welk middel ze in moeten nemen. Een groot probleem! Het online medicijnoverzicht van de Service Apotheken is ook handig op reis, of als je naar het ziekenhuis moet. In de app heb je het altijd bij je.”

Kennismaken

Linda van den Goor versterkt vanaf 8 november het team van Service Apotheek Slotermeer. Zij gaat aan de slag als beherend apotheker en kijkt uit naar een kennismaking met de mensen in de wijk. Linda: “Het kost natuurlijk tijd om iedereen te leren kennen, maar dat is wel waar ik voor sta. Om goede zorg te kunnen bieden is er vertrouwen nodig. Het gaat om het totaalplaatje. Advies geven over meer bewegen heeft bijvoorbeeld geen zin als iemand te kampen heeft met hoofdpijnklachten.

Kleine kwaaltjes

En het gaat in de apotheek niet alleen over medicijnen. Ook de begeleiding bij het gebruik van zelfzorgproducten vind ik erg belangrijk. Denk aan kleine kwaaltjes waarvoor je niet direct naar je huisarts hoeft te gaan. Of een vitamine-advies voor actieve sporters of ouderen die vitaal willen blijven.”

Wil je een kennismakingsgesprek met Linda van den Goor en je medicijnen of zelfzorgvragen bespreken? 

Plan een consult in via afspraak.serviceapotheek.nl/slotermeer.

Meer informatie? Vraag ernaar in de Service Apotheken:

Service Apotheek Confuciusplein        
Confuciusplein 97        
1064 LG Amsterdam                        
Tel. 020 611 84 53                 
www.apotheekconfuciusplein.nl

Service Apotheek Koning        
Slotermeerlaan 105B
1063 JN Amsterdam
Tel. 020 613 15 44        
www.apotheekkoning.nl

Service Apotheek Slotermeer
Burg. de Vlugtlaan 85
1063 BH Amsterdam
Tel. 020 613 13 74
www.slotermeerapotheek.nl

Vragen over medicijnen kunnen gewoon via de chat  worden gesteld.