Kerken bieden plek om Esmee te herdenken.
Kerken bieden plek om Esmee te herdenken. (Foto: Archief)

Kerken bieden plek om Esmee te herdenken

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Hazerswoude-Rijndijk is in diepe rouw door de dood van dorpsgenoot Esmee (14). In Hazerswoude-Rijndijk is een gedenkplek ingericht waar inwoners haar kunnen herdenken. Afgelopen zondag is de Brugkerk opengesteld, zodat dorpsgenoten ook daar Esmee konden gedenken. "Velen van ons zijn geschokt en ontdaan van dit verdrietige nieuws." 

Kerken in Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn zeggen ontdaan te zijn. "Met verslagenheid en ongeloof hebben we de nieuwsberichten gezien en gelezen over het overlijden van onze jonge dorpsgenoot Esmee. Ons medeleven gaat uit naar haar familie. Velen van ons zijn geschokt en ontdaan van dit verdrietige nieuws." In overleg met de gemeente Alphen aan den Rijn en de familie van Esmee zochten de kerken naar een mogelijkheid om 'als kerken figuurlijk een hand uit te reiken naar elkaar'. 

De Protestantse Gemeente in Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk en de Rooms-Katholieke Parochiekern Heilige Michael & Heilige Bernardus (deel van de rooms-katholieke Parochie Heilige Thomas in Alphen aan den Rijn) boden hun dorpsgenoten daarom een plek om Esmee te gedenken. 

De Brugkerk is opengesteld, zodat dorpsgenoten een kaarsje konden aansteken of, zoals de kerken uitlegden 'een moment van stilte in acht te nemen voor Esmee'. Er was ook de mogelijkheid om een persoonlijke groet voor haar familie achter te laten.