Komend weekend kun je je boosteren in Alphen.
Komend weekend kun je je boosteren in Alphen. (Foto: archief)

Prik zonder afspraak

ALPHEN - In Alphen aan den Rijn is het komend weekend mogelijk om een boostervaccin te krijgen zonder afspraak. Pieter Haasbeek van GGD Hollands Midden stelde dit tijdens de nieuwjaarsuitzending van Studio Alphen. Een exacte tijd of datum is nog niet bekend.

Vorige maand was boosteren zonder afspraak al drie dagen mogelijk in Hollands Midden, op dat moment de enige regio in Nederland waar het kon. Mensen uit heel het land kwamen toen naar Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden voor een oppepper, waardoor grote drukte ontstond. De GGD besloot het boosteren zonder afspraak daarom stop te zetten.

Pfizer-vaccin

45-plussers die op de vaccinatielocaties komen voor hun boosterprik, vragen volgens de GGD steeds vaker om een prik met het Pfizer-vaccin in plaats van Moderna. Er is echter geen keuzemogelijkheid. Het is landelijk beleid dat mensen van 45 jaar en ouder Moderna krijgen als boosterprik en mensen jonger dan 45 jaar Pfizer/BioNTech.


Op dit moment heeft 85 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Verder is de boostercampagne in volle gang.