Alphense sportaanbieders bundelen krachten in zetten een sportplatform op.
Alphense sportaanbieders bundelen krachten in zetten een sportplatform op. Foto: Alphen Vitaal

Sportplatform ­van start in Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN- Alphense sportaanbieders hebben samen een sportplatform in Alphen aan den Rijn opgericht. Het platform is een verlengstuk van Alphen Vitaal en moet een plek worden waar de sport de krachten bundelt én waar verenigingsoverstijgende onderwerpen worden behandeld. Halverwege december is de eerste bijeenkomst geweest.

"Een plek waar Alphense sportaanbieders elkaar kunnen informeren en van elkaar kunnen leren", stelt de organisatie over het platform. "Naast uitwisseling van kennis is het de bedoeling dat het platform Alphen Vitaal gaat adviseren over het te voeren beleid en bijeenkomsten gaat houden om de sport bij elkaar te brengen. Het bij elkaar brengen van sportaanbieders moet niet alleen leiden tot meer en beter sportaanbod, maar ook meer samenwerking met andere domeinen als onderwijs, werkgevers en welzijn." Op korte termijn worden de gemeenteraadsverkiezingen aangegrepen om een start te maken met het platform, stelt de organisatie.

Begin januari wordt een tweede bijeenkomst gehouden

Opzetten

"Door heel het land zijn er succesvolle voorbeelden over de opzet van een sportplatform. In Alphen aan den Rijn is het streven dat 5 Alphenaren van 5 verschillende sportaanbieders plaats nemen in het platform. Ondanks dat het uitgangspunt helder is, moet de invulling voor langere termijn nog vorm worden gegeven. Dit wordt gedaan met de 5 sportaanbieders die uiteindelijk plaats willen nemen in het platform", vervolgt Alphen Vitaal.

Ook deelnemen?

Voor de sportaanbieders die niet aanwezig waren op de eerste bijeenkomst blijft de uitnodiging open staan om input aan te leveren. Het campagneteam en platform wordt vormgegeven door Alphenaar Paul Baans en voorzitter van ATTC, René Honig. Eerstgenoemde is aangesteld als tijdelijk projectleider om dit in goede banen te leiden. Begin januari wordt een tweede bijeenkomst gehouden met de personen die zich hebben aangemeld voor het campagneteam (of daar verder over in gesprek willen). Wil je graag meer weten of in gesprek gaan over het platform, neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@alphenvitaal.nl.