Het loopt gesmeerd in en rond de boostertent. Tot en met vandaag hebben ongeveer 40.000 mensen een boosterprik gekregen.
Het loopt gesmeerd in en rond de boostertent. Tot en met vandaag hebben ongeveer 40.000 mensen een boosterprik gekregen. (Foto: Han Giskes)

Tot nu toe bijna 40.000 boosterprikken

Algemeen

PURMEREND - Op 20 december opende de priklocatie van GGD Zaanstreek-Waterland op het evenemententerrein Purmerend (Purmerenderweg P1). Iedereen die aan de beurt is, kan hier een afspraak maken voor een boosterprik. 

De priklocatie is 7 dagen in de week open van 08.00 tot 22.00 uur. Er kunnen 12 prikstraten open. Zo kan de GGD 24.000 prikken per week zetten. Dat betekent 250 prikken per uur. Het impliceert ook dat tot en met vandaag ongeveer 40.000 mensen hier een coronaprik hebben gekregen.

Inwoners kunnen online een afspraak maken op www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Het kan zijn dat ze priklocaties ver weg krijgen aangeboden. Dan is het advies om de browser te verversen of nog een keer in te loggen. Er komen dan drie nieuwe opties. Er zijn drie priklocaties in onze regio; Middenbeemster, Purmerend en Zaandam. Er is genoeg plek, dus blijf het vooral proberen. 

Vindt u het moeilijk om online een afspraak te maken? U kunt hulp krijgen van vrijwilligers van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van de Bibliotheek Waterland. De hulp is gratis, maar door de coronamaatregelen werken ze op afspraak. Stuur daarvoor een e-mail naar sr-vrijwilligers@clup.nl of bel met 0299 480 630. U heeft een DigiD nodig om online een prikafspraak te kunnen maken.