Michel Krielaars en Henriëtte Schenk praten onder andere over het boek De klank van de heilstaat, Musici in de tijd van Stalin.
Michel Krielaars en Henriëtte Schenk praten onder andere over het boek De klank van de heilstaat, Musici in de tijd van Stalin. (Foto: aangeleverd)

Boeken bij Betje gaat weer van start

MIDDENBEEMSTER - Vrijdag 11 februari begint Boeken bij Betje met een nieuw seizoen in Onder de Linden. Gasten zijn Michel Krielaars en Henriëtte Schenk. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie of thee en de bekende Betje bonbon.  

De vaste interviewer van Boeken bij Betje, Alexander Reeuwijk, verblijft momenteel in Zuid-India om te werken aan zijn nieuwe boek. Daarom neemt Krielaars zijn vrouw, zangeres Henriëtte Schenk. Zij brengt Russische liederen ten gehore.

Michel Krielaars is chef boeken van NRC-Handelsblad en was van 2007 tot 2012 Rusland-correspondent voor die krant. Eerder schreef hij o.a. Het brilletje van Tsjechov en Alles voor het moederland.

Henriëtte Schenk studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium en werkte mee aan tal van operaproducties. Tijdens haar verblijf in Rusland met haar man trad zij met veel succes op in clubs met liederen van Kurt Weil en George Gershwin en ook Jiddische en Russische liederen.

Neem je coronavaccinatiebewijs mee (QR-code op uw telefoon of op papier of het gele boekje) of een negatief coronatestbewijs én uw identiteitsbewijs. 

Onder de Linden, Middenweg 150 in Middenbeemster. De toegang is € 12,- (inclusief koffie/thee met bonbon). Betalen kan aan de kassa met pin of contant. Een eventueel drankje na afloop bij de bar is voor eigen rekening. Reserveren via de mail: boekenbijbetje@gmail.com