Dina Pouryounes (rechts) demonstreert een aanval-reactie combinatie met Purmerender Léon Möhlmann, Nancy Hasselt van Taekwondo Center Purmerend kijkt toe.
Dina Pouryounes (rechts) demonstreert een aanval-reactie combinatie met Purmerender Léon Möhlmann, Nancy Hasselt van Taekwondo Center Purmerend kijkt toe. (Foto:aangeleverd)

Olympiër verzorgt seminar bij TCP

PURMEREND - Op zondag 23 januari organiseerde Taekwondo Center Purmerend (TCP) een wedstrijdseminar. Dit seminar werd verzorgd doorOlympier Dina Pouryounes en haar coach Manni Zareei. 

Dina Pouryounes is een vluchtelinge uit Iran. Zij woont in Nederland en traint taekwondo in Den Haag, onder leiding van Manni Zareei. Op de Olympische Spelen in Tokyo maakte Dina deel uit van het IOC Refugee team, een team van 29 sporters die, vanwege hun vluchtelingstatus, niet voor hun eigen land kunnen uitkomen. Manni is Dina’s trainer en coach, ook in Tokyo.


Zoals bekend, is deelname aan de Olympische Spelen voorbehouden aan de besten ter wereld. Het was dan ook een unieke gelegenheid voor de ruim 30 deelnemers (jong en oud, uit Purmerend en diverse delen van het land) aan het seminar te kunnen trainen met een Olympiër en een Olympisch coach. De lesstof werd gretig ontvangen en iedereen deed enthousiast mee. De snelheid, soepelheid en kracht waarmee Dina haar technieken plaatste, waren daarbij een extra inspiratiebron.


Zowel de recreatieve beoefenaren van de Koreaanse vechtsport, als de wedstrijdsporters keerden na een intensieve training weer naar huis, een stap gemaakt in hun taekwondo ontwikkeling.

Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, kan altijd een bezoekje brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29. Voor meer informatie kan men ook bellen met Rob Onel: 0299 647735. Tevens heeft de vereniging een website: www.tcp-purmerend.nl.