Fietsers moeten afstappen wegens het slechte wegdek.
Fietsers moeten afstappen wegens het slechte wegdek. ((Foto: Louis Roozendaal ))

Zeer slechte staat fietspad langs de Rijperweg

Algemeen

‘t RIJPJE - Over een breedte van 10 meter is plaatselijk de verharding van het fietspad compleet verdwenen. De oorzaak is het landbouwverkeer, die om op de openbare weg te komen het fietspad moet oversteken. De gemeente Schagen heeft voorlopig waarschuwingsborden geplaatst.

Alle jaren ontstaan in de oogsttijd dergelijk gaten in het fietspad. Dit pad is gemaakt van een zeer zacht materiaal. Het is een aantal jaren geleden als proef gebruikt over een strook van 1 kilometer. En ondertussen is het duidelijk geworden, dat dit niet voldoet in een agrarisch gebied. Bovendien lost de toplaag bij regen op en spatten fietsers en gebruikers onder een soort van cement sluier.

“Het probleem is bekend bij de gemeente Schagen maar stelt het vervangen van het fietspad door beton of asfalt steeds uit. De vraag is nu hoeveel ongelukken en ergernis moeten wij nog verdragen voordat er eindelijk een degelijke verharding op het fietspad van Sint Maarten naar Tuitjenhorn gaat komen,’’ zegt Louis Roozendaal, een bezorgde inwoner.

Onbegaanbaar wegdek.