Een nestje kittens kunnen worden gebracht naar Purmerend.
Een nestje kittens kunnen worden gebracht naar Purmerend. (Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen)

Waar kun je terecht voor dierenopvang

Algemeen

SCHAGEN - Vanaf deze week zijn de veranderingen ingevoerd wat betreft het dierenvervoer en de dierenopvang voor de gemeente Schagen en Hollands Kroon. De opvang en dierenambulance in Tuitjenhorn (DoDa) is opgeheven, dus de dieren moeten naar elders gebracht worden. Schager Nieuwsblad zet de adressen en telefoonnummers op een rij.

Honden, katten en voliere vogels: Dierentehuis Alkmaar (tijdelijk) te Purmerend, Westerweg 70. Telefoon: 088-8113690

Konijnen en knaagdieren: Het Knaagdierencentrum IJmuiden, Heerenduinweg 8: 088-8113455

Ambulancevervoer

Het dieren(ambulance)vervoer zal geregeld worden door Dierenambulance Alkmaar DANK  088-8113750 Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Een medewerker zal middels telefonische intake bepalen of het dier opgehaald wordt.

Overige gehouden diersoorten worden ofwel (tijdelijk) opgevangen bij Dierentehuis Alkmaar, ofwel ondergebracht bij gespecialiseerde dierenopvangcentra. In deze opvangcentra krijgen de dieren de benodigde (medische) zorg.

Egelopvang

Egels kunnen nog steeds gebracht worden bij Stichting Egelopvang Samen Prikken in Broek op Langedijk, gevestigd aan de Dorpsstraat 134. Telefoon: 0226 427 137. Tevens zegt de stichting dat zij ook andere dieren opvangen.

Wilde dieren opvang

Vind je een een wild en of beschermd dier dat op wat voor manier dan ook in de problemen is gekomen en heeft opvang en verzorging nodig? Denk aan verkeersslachtoffers, jonge dieren die door de ouders verlaten zijn, zieke dieren, botulisme slachtoffers etc. Onder deze dieren bevinden zich ook zeldzame exemplaren en dieren die op de rode lijst staan, breng deze dan naar 

De Bonte Piet Wildopvang, Broerdijk 32A Midwoud. Telefoon: 0229 591856. De Bonte Piet is een officieel, door de Vogelbescherming erkend Wildopvangcentrum in Nederland. 

Dier kwijt

Huisdier kwijt? Stel de dierenambulance en dierenopvangcentra in de omgeving op de hoogte en meld de vermissing bij Stichting Amivedi via www.amivedi.nl. Deze organisatie zet zich in om vermiste en gevonden dieren te herenigen met hun eigenaar. Tevens kan een roep op diverse Facebookgroepen als: Vermiste en gevonden huisdieren Schagen - Hollands Kroon EO


Laat een dier niet zo maar achter, maar breng haar nee een opvang.