Egelopvang Samen Prikken is gewoon open.
Egelopvang Samen Prikken is gewoon open. (Foto: Stichting Samen Prikken Egelopvang Langedijk)

Egelopvang Stichting Samen Prikken blijft voortbestaan

Algemeen

BROEK OP LANGEDIJK - Stichting “Samen Prikken” Broek op Langedijk blijft bestaan en zal niet opgaan in andere samenwerkingsverbanden. Dat meldt de organisatie. Er was onduidelijkheid ontstaan over de dierenopvang en vervoer nadat het DoDa in Tuitjenhorn per 1 januari is gestopt.

Sinds jaren zijn zij het aanspreekpunt voor het opvangen van de egels in Broek op Langedijk en regio. Moet de egel opvang krijgen? Dan is het de bedoeling van de opname is om de egel zo snel mogelijk weer gezond in de natuur uit te zetten.

Samenwerken

Samen Prikken beslaan op dit moment 2 regio’s in verband met het stoppen van egelopvang Dikke Prik in Warmenhuizen. Zij geven nog wel informatie maar nemen geen egels meer op. Ook Wildopvang in Den Helder is gestopt met de opnames van egels. Ook de egels van deze regio komen bij Samen Prikken terecht. Kennis uitwisselen met de andere opvangen is belangrijk om dit wilde dier de beste overlevingskans te bieden. Dus samenwerken is van levensbelang.

Geen winstoogmerk

Samen Prikken is een stichting zonder winstoogmerk. Iedereen werkt er op vrijwillige basis en is afhankelijk van giften en donaties. Een gift is over te maken op rekeningnummer: NL 60 INGB 0008066527 tnv ‘Stichting Egelopvang Samen Prikken’

Bereikbaarheid

De opvang is iedere dag bereikbaar van 9.30 -13.00 en daarna voor spoed. Er bestaat de mogelijkheid om ook ‘s avonds een egeltje langs te brengen. Het telefoonnummer is dan: 0683366935 of mail naar: egelopvangbroekoplangedijk@gmail.com.

Pas op, een egel die stil ligt kan ook slapen.