Er wordt volop gebruik gemaakt van Het Talentenhuis en de reacties van de jongeren zijn heel positief.
Er wordt volop gebruik gemaakt van Het Talentenhuis en de reacties van de jongeren zijn heel positief. (Foto: Jaap van der Pijll)

Talentenhuis voor jongeren in Hoorn

HOORN - Het Talentenhuis is afgelopen december officieel geopend in een gedeelte van poppodium Manifesto Hoorn. Op deze plek kunnen jongeren elkaar ontmoeten en hun talenten ontwikkelen op het gebied van kunst, cultuur en sport. 

Jongeren ontmoeten elkaar en ontwikkelen talenten

De jongerenwerkers van Stichting Netwerk organiseren samen met onder andere lokale kunstenaars en sport- en muziekverenigingen verschillende activiteiten. Denk hierbij aan workshops rappen, koken, schilderen of het maken van podcasts. Ook zijn de jongerenwerkers aanwezig om de groep jongeren te begeleiden en (persoonlijke) gesprekken te voeren. Juist nu hebben de jongeren behoefte aan een plek waar ze samen kunnen komen en activiteiten kunnen volgen die zij leuk vinden. Er wordt dan ook, binnen de coronamaatregelen, volop gebruik gemaakt van Het Talentenhuis en de reacties van de jongeren zijn heel positief.

Khadisha: "In verband met corona kun je nu bijna nergens heen. Het Talentenhuis is een plek waar je wel naar toe kunt gaan zodat je niet de hele tijd thuis hoeft te blijven of buiten gaat hangen. Ook kun je zelf activiteiten bedenken en meedoen aan workshops. Ik ben er heel blij mee!"

Het Talentenhuis is gefinancierd door de gemeente Hoorn en is mede mogelijk gemaakt met de hulp van bijgaande organisaties. Langs deze weg wil Stichting Netwerk hen hiervoor bedanken. Meer informatie: www.netwerkhoorn.nl .