Afbeelding
Foto: aangeleverd

Bid mee met kerken in Hoorn

Algemeen

HOORN - De internationale Week van Gebed gaat zondag 16 januari van start. Ook vanuit Hoorn doen zes verschillende christelijke gemeenten hieraan mee en werken samen aan één programma. Elke dag is er een gebedsactiviteit die door een van de betrokken gemeenten georganiseerd wordt. Iedereen die belangstelling heeft, die wil meebidden, gebed vragen of de boodschap wil beluisteren, kan meedoen. Dat is ook online mogelijk.

De Week van Gebed is een jaarlijks terugkerende week waarin christenen samen bidden. Overal ter wereld bidden miljoenen gelovigen tegelijkertijd mee. Door het samen bidden ervaren zij eenheid. Daarnaast tonen zij hiermee verantwoordelijkheid voor de mensen om hen heen, door te bidden voor problemen in de directe omgeving en in de samenleving.

Normaal werden bijeenkomsten gehouden voor zoveel mogelijk bezoekers. Door de huidige coronamaatregelen is de situatie anders. Net als vorig jaar kunnen belangstellenden weer online meedoen. Elke dag is er een uitzending, waarbij een van de betrokken voorgangers een boodschap rond het centrale thema verzorgt. Dit jaar wordt stil gestaan bij de ster van Bethlehem. 

Iedereen wordt uitgenodigd om mee te kijken en te luisteren. De openingsavond is zondag 16 januari en wordt uitgezonden vanuit christelijke gemeente Het Lichtbaken. De overige avonden, tot en met vrijdag 21 januari, worden verzorgd door een van de vijf andere gemeenten. Alle uitzendingen beginnen om 19.00 uur. Luisteraars worden uitgenodigd om na de uitzending ook mee te bidden. 

De reflecties en gebedsonderwerpen voor elke avond zijn online te vinden. Het is echter ook mogelijk om de bijeenkomsten daadwerkelijk bij te wonen. Ga voor het programmaoverzicht en meer informatie en de uitzendingen naar www.jezusinhoorn.nl of bezoek de websites van de betrokken gemeenten. Het is ook mogelijk om het programmaboekje aan te vragen. Contactpersoon is Wietske Breedijk, 0229-551850 of wytske44@gmail.com . De organisatie van de Week van Gebed in Hoorn ligt in handen van de interkerkelijke Gebedsgroep Gideon.