Manager Gino Carillo (midden) reikt het bedrag uit aan Risdam-Noord Groen. Verder v.l.n.r.: Ted van der Bruggen, Arie den Blanken, Herman Hogeweg en Henk Bouman.
Manager Gino Carillo (midden) reikt het bedrag uit aan Risdam-Noord Groen. Verder v.l.n.r.: Ted van der Bruggen, Arie den Blanken, Herman Hogeweg en Henk Bouman. Foto: aangeleverd

Risdam-Noord Groen in Hoorn blij met bonus van statiegeldactie

Algemeen

HOORN - Jaarlijks organiseert ‘Risdam-Noord Groen’ in april een plantjesmarkt. Bij de laatste editie bezochten 325 liefhebbers de markt waar voor weinig geld tuinplantjes kunnen worden aangeschaft. Dit jaar staat de markt gepland op 16 april met als thema ‘Meer Groen in Hoorn’. De buurtgroep krijgt voor deze activiteit geen subsidie maar wil desondanks marktkramen huren, flyers verspreiden en zorgen voor kinderactiviteiten. De vestiging van Albert Heijn aan de Van Dedemstraat in Hoorn bood aan om de vrijwilligers van deze succesvolle activiteit te helpen. 

De plantjesmarkt werd als goed doel gekozen bij de emballagezuil. In de afgelopen maand december ging de opbrengst van de gedoneerde statiegeldbonnen naar dit goede doel. Met de verrassend goede opbrengst van deze actie, 314,95 euro, is Risdam-Noord Groen uit de brand.

Herman Hogeweg, op diverse fronten actief voor een groener Hoorn, stelt: “Voor een buitenstaander lijkt dit niet veel geld. Maar onze groep weet van een dubbeltje een kwartje te maken. Ik ben blij dat mijn eigen vertrouwde AH dit gebaar heeft gemaakt.” 

De secretaris van de buurtgroep, Henk Bouman vult aan: “Hier zijn wij gelukkig mee. Ook wij moeten als stichting op de kleintjes letten. Hiermee is een aantrekkelijke plantjesmarkt gegarandeerd. Wij danken alle donateurs van de bonnetjes die ons deze bonus gunnen. Hopelijk zien wij elkaar bij de plantjesmarkt op 16 april, ook dit jaar voor Wijkcentrum De Cogge in Risdam-Noord.” 

Meer informatie: www.risdamgroen.nl .