Grootouders over de hele wereld maken zich ernstig zorgen over de klimaatontwikkeling.
Grootouders over de hele wereld maken zich ernstig zorgen over de klimaatontwikkeling. (Foto: aangeleverd)

Grootouders Voor Het Klimaat actief in Westfriesland

REGIO - In 2016 is de beweging 'Grootouders voor het Klimaat' gestart. Een groep grootouders die zich zorgen maakt over de leefbaarheid van planeet aarde voor alle kleinkinderen en de generaties die na hen komen. 

Weliswaar zullen onze grootouders de meest ontwrichtende gevolgen van de klimaatverandering waarschijnlijk niet aan den lijve ondervinden, maar zij vinden dat zij niet passief aan de kant kunnen blijven kijken hoe bijvoorbeeld jongeren er alles aan doen om machthebbers te bewegen tot drastische politieke keuzes en maatregelen. Daarom zet Grootouders zich ook in om bij te dragen aan bewustwording en om politiek en bedrijfsleven te beïnvloeden, onder andere door pleinbijeenkomsten, voorleesacties, het geven van lezingen of het schrijven van brieven en manifesten.

Grootouders over de hele wereld maken zich ernstig zorgen over de klimaatontwikkeling. In diverse landen hebben zij zich daarom verenigd, zoals in België, Frankrijk, Duitsland en Australië.

Grootouders Voor Het Klimaat is optimistisch over de mogelijkheid van verandering, mits voldoende mensen daaraan meewerken. Om deze reden is gestart met het ontwikkelen van lokale grootouders-groepen door het hele land, waaronder in de regio Westfriesland.

Ondersteunen van dit initiatief kan op verschillende manieren. Passief door bijvoorbeeld in te schrijven op de landelijke nieuwsbrief en/of het doen van een donatie. Actief door mee te doen aan activiteiten of aanmelden bij één van de landelijke werkgroepen en/of de lokale grootouders-groep Westfriesland. Alle informatie is te vinden op www.grootoudersvoorhetklimaat.nl . Wie zich aan wil melden bij de Westfriese grootouders-groep, kan een mailtje sturen naar grootoudersklimaatwf@gmail.com t.a.v. contactpersoon Jan Olijve.