De stichting verzameld zaterdag kleding, matrassen en medische hulpmiddelen.
De stichting verzameld zaterdag kleding, matrassen en medische hulpmiddelen. (Foto: Archief)

Stichting verzamelt kleding voor armen

MOERKAPELLE- Stichting ZoBeRo verzamelt zaterdag in Moerkapelle van 09.00 tot 11.00 uur kleding, matrassen en medische hulpmiddelen, zoals incontinentiemateriaal of rollators, voor armen in Roemenië. De verzameling heeft plaats aan de Bredeweg 22.

De stichting ZoBeRo is op 7 oktober 1993 in Zoetermeer opgericht. De naam ZoBeRo is destijds afgeleid van de beginletters van de plaatsen Zoetermeer, Benthuizen en het land Roemenië. Op dit moment heeft de stichting haar zetel in Moerkapelle. "De stichting zamelt geld en goederen in voor de bevolking die onder de armoedegrens leeft, (kinder)ziekenhuizen, scholen, weeshuizen, gehandicapten en ouderenverzorgingshuizen in Roemenië", meent de stichting.

Een keer per jaar gaat een transport van ongeveer vijf vrachtwagencombinaties met hulpgoederen naar Roemenië. Het transport van het najaar in 2021 heeft inmiddels plaatsgehad. "We zijn afgelopen maand september met 3 vrachtwagens en 1 transport bus naar 5 plaatsen in Roemenië geweest, 1 plaats in Hongarije en hebben een oriëntatiebezoek in Bosnië-Herzegovina gedaan waar ook voedsel onder de vluchtelingen is uitgedeeld", aldus de stichting. Een gift overmaken is mogelijk op: NL87RABO0325944776.