Afbeelding

Alleen is ook maar zo alleen

Hoorn kent vele 55-plussers die dagelijks alleen eten. Inwoonster Ria Wouters is daarom het initiatief ‘Eet en ontmoet 55-plus’ gestart. Inmiddels zijn er al vijf thuiskoks die net als Ria maandelijks gasten ontvangen om samen een gezellige avondmaal te nuttigen. Maar er zijn meer thuiskoks nodig. 

Initiatiefneemster Ria heeft eerder deelgenomen aan ‘Ontmoeten aan Tafel’ en daar enorm genoten. Zij zag dat haar moeder vaak alleen at, net als vele anderen. Dit moest anders volgens Ria. Haar doel is om meer 55-plussers met elkaar in contact te brengen en samen te laten eten. Ondertussen zijn er vijf thuiskoks die regelmatig mensen ontvangen en de gasten genieten enorm. 

Sinds Ria ‘Eet en ontmoet 55-plus’ is gestart, ontvangt ze veel aanvragen. Daarom zoekt zij meer enthousiaste thuiskoks die zich willen inzetten. Alle gasten betalen € 7,50 per avond aan de gastvrouw/-heer. Hiervoor genieten de thuiskok en gasten van een gezellige avond samen en een gezonde maaltijd. De avond begint om 17.30 uur en eindigt om 19.30 uur.

Wil jij jouw kooktalenten inzetten om meer 55-plussers een gezellige avond te bezorgen of wil je meer over dit initiatief weten? Bekijk dan het initiatief van Ria online via vooreenmooiestad.nl/eet .

Het doel is om meer 55-plussers met elkaar in contact te brengen en samen te laten eten.