Folders

Normaal gesproken krijg ik nooit folders in de brievenbus, omdat ik een JA-NEE sticker heb. Maar deze week, omdat er misschien een nieuwe bezorger is of mijn sticker een beetje versleten, kreeg ik ze wel. Nou ja, dacht ik, laat ik voor deze keer eens kijken wat er allemaal in de aanbieding is. Zoals ik verwacht had, veel lekkere, maar ook heel veel ongezonde artikelen. 

Net toen ik alles in de papierbak wilde doen, viel mijn oog op een artikel in een folder van een niet-nader-te-noemen supermarkt. Dit artikel ging over kleurencodes op alle artikelen, van groen tot rood met daarop ook nog een cijfer van 1-5. Uiteraard stond groen voor gezond en hoe meer de kleur naar rood, hoe ongezonder. Ik dacht: hè hè eindelijk gebeurt er wat ontzettend veel mensen al jaren willen. En hoe simpel kan het zijn. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik was benieuwd of ik op deze manier kon zien dat ik goed bezig ben… 

Tot mijn grote verbazing stond er alleen bij fruit en groente de groene code, maar verder niet. En ook nergens een gele of rode. Ja, en dat groente en fruit gezond zijn, wisten u en ik al. Dus contact gezocht met deze grootgrutter en zij verzekerden mij dat op de site dit wel bij alle artikelen was toegepast en binnenkort ook in de winkels. Nou, dat klopt in elk geval voor de site niet en in de winkel ben ik nog niet geweest. Ik hoop toch echt dat dit op korte termijn overal wordt toegepast! Wilt u me helpen controleren? En vraag in de winkel waarom het er (nog) niet opstaat!

Reacties naar siem.zeilemaker@me.com.